Koordirigent

Sinds 1980 ben ik werkzaam als dirigent.  Mijn opleiding begon bij Cees Rotteveel aan het Brabants Conservatorium (het huidige Fontys Conservatorium) te Tilburg. Daarna volgden verschillende Kurt Thomas- cursussen, de Koristendocenten-opleiding van het SNK en directielessen bij Louis Buskens.

Stemvorming is een belangrijk onderdeel van het koordirigentschap, zowel zangers als dirigent dienen hun stem goed te onderhouden. Ik volg daarvoor zanglessen bij Frank Hermans.

Het werken met koren heeft mij altijd aangetrokken, waarbij diversiteit in koren en repertoire een grote rol speelt. Zo voerde ik o.a. met jongerenkoor Baarle-Nassau West Side Story van Bernstein uit en met operakoor Concordia de opera La Sonnambula van Bellini, allebei scenisch. Met studentenkoor Contrast Handels Oratorium Saul, Orffs Carmina Burana en Mozarts Requiem en met het Oisterwijks Kamerkoor o.a. het Stabat Mater van Scarlatti, het Requiem van Duruflé en De trein naar Sobibor van Mathieu Dijker.

Verder was ik een aantal jaren werkzaam als docent Koordirectie bij het UCK en Stichting Maestro Tilburg en was ik betrokken bij de koorklas van de vooropleiding van het conservatorium in Tilburg.

Momenteel ben ik dirigent van het Oisterwijks kamerkoorVeldhovens kamerkoor, gemengd kerkkoor Willibrordus in Berkel-Enschot en zang- en gitaarvereniging Da Capo in Haaren.

Daarnaast verleen ik medewerking als repetitor, o.a. bij de Scratchdagen van het Noord Nederlands Orkest.

Portret dirigent Peter van Aerts
"Het fascineert mij wat er gebeurt als koor en dirigent in harmonie zijn met elkaar tijdens repetities en concerten. De muziek die dan klinkt heeft iets magisch. Er ontstaat een ‘vibe’ die door iedereen gevoeld wordt, een gevoel van dankbaarheid dat ook gedeeld wordt met het publiek"

Peter van Aerts

Agenda

There is no Event