Gitaarstudio Peter van Aerts

Peter van Aerts
Op jonge leeftijd werd ik gegrepen door de prachtige klank van de gitaar, de verschillende stijlen als klassiek en flamenco en inspirerende gitaristen. Dit leidde tot de studie klassiek gitaar aan het Brabants Conservatorium bij Hein Sanderink en ik studeerde af als docerend musicus gitaar. Daarnaast studeerde ik koordirectie aan hetzelfde conservatorium.

Tijdens en na mijn gitaarstudie vormde naast het solospel het samenspelen een belangrijke factor in mijn muzikale vorming als gitarist en gitaardocent.

Het leren luisteren en afstemmen op elkaar, het samen ontwikkelen van muzikale ideeën en het geven van concerten.

Met veel plezier geef ik les aan kinderen en volwassenen in Oisterwijk (Gitaarstudio Peter van Aerts) en Haaren (Ontmoetingscentrum Den Domp), zowel individueel als in groepsverband.

Naast het lesgeven geef ik leiding aan gitaar- en zangvereniging Da Capo uit Haaren, waarbij zang en gitaarspel worden gecombineerd.

Verder vorm ik samen met Bart Bosma en Martien Tielemans het klassiek gitaartrio BMP. Het repertoire bestaat uit onder meer uit Bach, Haydn, Albéniz en Granados.

Lesvormen

Uitgangspunt is de interesse van de cursist, waarbij het aanleren van een aantal basistechnieken voor een goed fundament zorgt. Er wordt gewerkt met diverse gitaarmethoden die aangevuld worden met repertoire dat aansluit bij de belangstelling van de cursist.

Een goed instrument is onontbeerlijk voor optimaal speelplezier. Hierbij wil ik graag adviseren.

Er wordt individueel lesgegeven en in groepsverband. Het voordeel van individueel les krijgen is dat alle aandacht gegeven wordt aan datgene wat belangrijk en van toepassing is voor de betreffende leerling. In deze lesvorm komt ook samenspel aan bod, waarbij de docent de andere partij vormt. Tijdens de groepslessen leren de cursisten ook van elkaar, samenspel is een vast onderdeel. Alles afgestemd op de interesse van de cursisten.

Een andere vorm van samenspel is het ensemblespel: het plezier ervaren van het samen musiceren in grotere groepen. Tijdens de halfjaarlijkse voorspeeldagen wordt ook in ensembleverband gespeeld. Dit wordt voorbereid tijdens de voorafgaande lessen.

Een aanvullende manier van lesgeven is de mogelijkheid van Zoom. Deze optie is ontstaan vanuit de situatie met corona. In geval van ‘positief getest’ zijn of anderszins kan de cursist van huis uit toch op een goede manier les krijgen.

Peter van Aerts met gitaar
"Ik vind het geweldig als een cursist met plezier gitaar speelt en op avontuur gaat naar wat er allemaal voor gitaar gecomponeerd is, wat zowel aansluit bij de eigen interesse als wat onbekend is."

Peter van Aerts

Inschrijven